پروژه کارآفرینی احداث شركت ماكاروني

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني احداث شركت ماكاروني در 55 صفحه ورد قابل ويرايش

بخش اول: كليات طرح تهيه ماكاروني

ـ مقدمه

مصرف انواع ماكاروني در جهان به دلايل مختلف افزايش يافته و همچنان مصرف آن در حال توسعه مي باشد، در راستاي تأمين نياز جامعه و يا حتي در جهت تشويق به مصرف آن، كشورهاي صنعتي سرمايه هايي در اين راه به كار انداخته و با تبليغات به خوردن ماكاروني عادت كرده اند. اتخاذ سياست خود اتكايي در جهت ميل به استقلال اقتصادي كشور ايجاب مي كند كه توليد ماكاروني با استفاده از ماد اوليه داخلي و مطابق طبع و ذائقه مورد نظر مردم كشورمان مورد حمايت قرار گيرد كه امكانات جالبي براي تهيه انواع ماكاروني سالم فراهم مي نمايد. گسترش بهره برداري از ماكاروني براي توليد آن ضمن اينكه گام مهمي در جهت توسعه كشاورزي از نظر مواد اوليه و حمايت از زارعين كشور مي باشد فرآورده حاصله نسبت به ماكاروني هاي موجود در استان از ارزش غذايي بالاتري برخوردار مي باشد. در حال حاضر واحدهاي ماكاروني در نقاط مختلف كشور به ظرفيت اسمي حدود 10 هزار تن در سال در حال بهره برداري است.

اميد است با بهره برداري از اين كارخانه گامي در جهت افزايش توليد و قطع وابستگي برداشته و نيز خدمتي به كشور، مردم و منطقه محسوب مي گردد.









ـ نتايج آمارگيري صنايع رشته و ماكاروني:



گزارش زير نتايج آمارگيري از كارخانجات رشته ماكاروني سازي ايران مي باشد. از 78 كارخانه تهيه رشته و ماكاروني كه تماماً خصوصي مي باشند تقريباً از صد در صد كارخانجات كشور آمارگيري به عمل آمده است.

نتايج آمار گيري به عمل آمده شامل موارد زير مي باشد:

تعداد واحدها، وضع مملكت، تعداد پرسنل، ميزان مواد اوليه مصرفي عمده و غير عمده ، مواد شيميايي و ميزان وابستگي آنها، ميزان فرآورده هاي توليدي و نيز اشكالات تهيه مواد بسته بندي و اشكالات توليدي( شامل اشكالات فني كمبود قطعات يدكي) با بررسي كه در مورد اشكالات اساسي كارخانجات به عمل آمده و مي توان نتيجه گرفت كه در زمينه مواد اوليه بيته بندي و توليدي اشكال اساسي وجود دارد.

ظرفيت اسمي كارگاههاي ماكاروني طبق مواد موجود در گرمخانه‌ها كه محاسبه شده حدود 960000 تن در سال به ازاء هشت ساعت كار روزانه بدست آمده است.

وابستگي ماشين آلات در خط توليد ماكاروني نداريم و دستگاههاي توليدي واحد ماكاروني در كارخانجات توليدي ميكرون‌ (نور افشان) ، بهنام ، فرهمند و… ساخته ميشود و توسط متخصصان كارخانجات سازنده در محل نصب مي گردد.

1ـ تعداد واحدها وضع مالكيت بصورت در صد كارخانجات بر مبناي تعداد در كل و همچنين تعداد كاركنان مطابق جدول زير مشخص مي گردد.







ـ هدف و نكات مهم طرح:



احداث يك واحد ماكاروني به ظرفيت هفتصد و پنجاه تن در سال در شهرستان كرج مورد تقاضا است. مواد اوليه مورد مصرف از آرد سمولينا و گندم دروم است كه توليد داخلي خواهد بود.

بازار مصرف اين محصول در شهرستان كرج و شهرها و استانهاي مجاور آن پيش بيني مي گردد و در صورت بهره برداري از اين واحد مصرف در شهرستان كرج داراي سرانه 2 كيلوگرم در سال براي هر نفر مي باشد و اطلاعات موجود وجود بازار مناسب و كافي را نشان مي دهد. احداث اين واحد علاوه بر تأمين ماكاروني با كيفيت مناسب و ارزش غذايي بالاتر موجب ايجاد اشتغال 10 نفر مي شود كه علاوه بر آن تعدادي از قبيل توزيعين فروشندگان و ساير نيز از قبل آن به صورت غير مستقيم بهره مند مي شوند.

در طرح ارائه شده هزينه ثابت احداث اين واحد حدود1.069.345.670ريال و هزينه جاري آن حدود 241.834.470 ريال پيش بيني گرديده است.

قيمت تمام شده ماكاروني 1550 ريال برآورد گرديده است.

روش توليد محصول بر اساس استانداردهاي موجود ايران پيش بيني گرديده و انتخاب ماشين آلات و تجهيزات با توجه به حداكثر استفاده از امكانات ساخت داخل با مخلوط نمودن تكنولوژي ساده و رعايت صرفه و صلاح منطقه در كشور انجام گرديده است.






ـ نوع محصول:



نوع محصول كارخانه عبارت است از انواع ماكاروني كه در بسته هاي 450 و 900 گرمي در داخل سلوفان ، نايلون يا كاغذهاي نخ دار بسته بندي شده و به بازار عرضه مي شود.



ـ ظرفيت توليد و زمان كار در كارخانه:



ظرفيت توليد كارخانه در حدود 750 تن انواع ماكاروني كه معادل 750000 كيلو كه در بسته بندي 450 و 900 گرمي عرضه مي شود.

مدت زمان كار كارخانه با توجه به تعطيلات و غيره عملاً 275 روز كاري و در يك شيفت كار 8 ساعته در نظر گرفته شده است. به اين ترتيب توليد روزانه كارخانه 7/2 تن معادل 2700 كيلو مي باشد.



ـ ميزان مواد اوليه مورد نياز كارخانه:



مواد اوليه مورد نياز كارخانه آرد سمولينا (گندم دوروم) مي باشد.



1ـ مواد اوليه آرد سمولينا 758 تن

2ـ سلوفان يا نايلون 750000 بسته








ـ روش كار و نحوه فرآيند:



ابتدا آرد توسط الك ويبره شده سپس توسط ديتگاه هم زن به وسيله تركيب با آب خمير ماكاروني تهيه مي شود. در مرحله بعد توسط دستگاه اكسترودر فرم و شكل مي گيرد.

ماكاروني شكل داده شده روي ني هاي مخصوص قرار گرفته و سپس درگرمخانه خشك شده بعد برش داده مي شود و سپس در بسته هاي 450 و 900 گرمي به وسيله سلوفان و نايلون بسته بندي شده و به بازار عرضه مي گردد.

‎آرد ماكاروني بايستي از آرد سمولينا تهيه شود كه مشخصات آن شامل رطوبت 8 الي 12، پروتئين حداقل 5/9 الي 5/18، چربي1/1 الي 4/2 ، فيبر 5/0% الي 2% و خاكستر 5/0% الي 2% مي باشد. محصول بايد عاري از سوراخ ، شكاف ، لك و كپك زدگي باشد و در موقع استعمال زبري نداشته باشد و رنگ عوض ننمايد و در موقع نبايد خمير وله شود يا به



هم بچسبد و يا بوي خمير و ترشي يا تلخي و طعمهاي زننده داشتئه باشد. PH ماكاروني نبايد كمتر از 6 و بيشتر از 7 باشد. بسته بندي بايد در پاكتهاي سلوفان و يا پاكتهاي نخ دار باشد ، كالا بر طبق استاندارد ملي بايستي ساخته شود و شماره استاندارد ملي ماكاروني در ايران جهت توليد ماكاروني 213 مي باشد.



الف ـ هزينه هاي زمين و ساختمانهاي كارخانه:



1ـ هزينه زمين:



به عنوان هزينه تأمين زمين 5000 متر مربع زمين شامل هزينة خريد زمين ، هزينة واگذاري و انتقال و غيره از قرار متر مربعي 25000 ريال به مبلغ 125.000.000ريال در نظر گرفته مي شود.



2ـ هزينه هاي خاكبرداري ، ديواركشي و محوطه سازي :



جهت خاكبرداري و تسطيح با عمق 15 سانتيمتر خيابان كشي و پاركينگ فضاي سبز و ديوار كشي موارد هزينه ان به شرح زير مي باشد:

بر اساس 300 متر طول ديوار با ارتفاع 2 متر مربع احتياج به 600 متر ديوار كشي مي باشد كه هزينه آن به شرح زير است:

هزينه ديوار كشي به ريال 24.000.000= 40.000 × 600

جهت فضاي سبز 4.000.000 ريال

كلاً اعتباري معادل 28.000.000 ريال جهت هزينه محوطه سازي در نظر گرفته مي شود.





ـ هزينه هاي اعلام و اطفاء حريق:



ـ كپسول 50 كيلويي چرخ دار با پودر گاز ، قابل شارژ براي سالن و انبار دو دستگاه به مبلغ 1.000.000 ريال.

ـ كپسول 6 كيلويي قابل شارژ درجه دار ، مواد پودر و گاز براي قسمتهاي اداري و ديگ بخار چهار دستگاه كلاً به مبلغ 200.000 ريال.

ـ جمع كل هزينه هاي اعلام و اطفاء حريق 3.000.000 ريال پيش بيني مي‌شود.



ـ هزينه هاي آزمايشگاه كنترل كيفي:



هزينه خريد تجهيزات ، دستگاهها ، وسايل و ابزار مورد نياز جهت آزمايشگاه بر اساس معرفي وزارت بهداري به قيمت دولتي از شركت زكرياي رازي و سجاد طب قابل تأمين است. كل اعتبار لازم جهت خريداري وسايل طبق ليست ارائه شده قبلي 30.000.000 ريال مي‌گردد.



بسته بندي:



در كارخانه بايد محوطه بسته بندي از محوطه ساخت جدا باشد به طوري كه هواي محل ساخت به هواي محل بسته بندي حتي الامكان سرايت نكند.

بسته بندي بايد در جعبه هاي مقوايي يا پاكتهاي كاغذي نخ دار يا كيسه و يا پاكتهاي پلاستيك صورت گيرد. به طوري كه وزن ظرف و مظروف جمعاً از 225 يا 450 يا 900 گرم كمتر نباشد.

در مورد بسته بندي در پلاستيك بايد روي بسته يا پاكت دو سوراخ ريز فراهم شده باشد. ابعاد بسته بندي به اختيار كارخانه سازنده است و كارخانه سازنده مي‌تواند واحدهاي 225 گرمي را به طور متصاعدي مضاعف كند.



نشانه گذاري:



ويژگيهاي زير بايد در مورد جعبه هاي مقوايي در سطح خارجي جعبه و در مورد بسته‌هاي ديگر در سطح خارجي يا در درون آنها روي ورقه جداگانه اجباراً به زبان فارسي و در صورت تمايل به يك زبان ديگر نيز درج و گنجانده شده باشد.



الف ـ نام و آدرس و شماره تلفن كارخانه اعم از آنكه كارخانه اختصاصي يا متعلق به يك شركت باشد.

ب ـ وزن خالص يا وزن با ظرف

ج ـ نام مواد افزودني مذكور و نام مواد تقويت كننده مذكور.

در صورتي ذكر نام سمولينا و آرد گندم دروم بر روي بسته‌ها مجاز است كه از آردهاي نامبرده شده لااقل هفتاد درصد به كار برده باشد.

عبارت ساخت كشور

هـ ـ شماره گواهي بهداشتي



ماكارونيهاي غير قابل مصرف:



در موارد زير ماكاروني غير قابل مصرف شناخته مي‌شود:

الف ـ در صورتي كه آرد سمولينا يا آرد گندم دروم نباشد و يا مثلاً الك نشده باشد.

ب ـ در صورتي كه آرد با دست خمير شده باشد.

ج ـ در صورتيكه در محصول غير از آرد گندم خالص آردهاي ديگر مثل آرد سيب زميني يا ذرت يا ساير غلات به استثناي آرد سويا يافت شود.

د ـ در صورتي كه آب مصرف شده مطابق شرايط مذكور نباشد.

هـ ـ در صورتي كه ماده رنگي استعمال شده از مواد مجاز براي ماكاروني نباشد.

و ـ در صورتي كه موقع برگرداندن ريزه‌هاي خمير به دستگاه خميرگيري بر خلاف آنچه در بند 5 گفته شد از لوله‌هاي بسته و فشار هواي كمپرسور استفاده نشده است.



ز ـ در صورتي كه ماكاروني فرآورده داراي مواد خارجي مثل حشرات ، مو ، الياف علفي و امثال آن باشد و يا كپك زده باشد.

ح ـ وقتي كه كارخانه فاقد گواهي بهداشتي ساليانه باشد.

ط ـ در صورتي كه محصول در هواي آزاد يا در جايي خشك شده باشد كه هوا و رطوبت و حرارت لازم براي خشك كردن ماكاروني در آنجا قابل كنترل نباشد.

ي ـ در صورتي كه بسته‌بنديهاي فاقد اسم و آدرس توليد كننده باشد.

ك ـ در صورتيكه PH محصول از 6 كمتر و از 7 بيشتر باشد.
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1799 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 55

حجم فایل:61 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: