پروژه کارآفرینی کارگاه خیاطی و طراحی لباس

دسته بندي : کارآفرینی » خدماتی و آموزشی
پروژه کارآفريني کارگاه خياطي و طراحي لباس در 40 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

خياطي يکي از مشاغلي است که از دير باز مورد توجه ايرانيان بوده است ، توليد پوشاک در دوره هاي گوناگون شکل و شمايلي متفاوت داشته است ، امروزه بازار خياطي با استفاده از ماشين آلات مدرن و دستگاههاي پيشرفته و کارخانه هاي عظيم بسيار متفاوت با گذشته است ، ولي همچنان استفاده از پوشاک توليدي کارگاهها در همه دنيا رواج دارد ، کارگاه خياطي در ايران تاريخچه اي بيش از 150 سال دارد ، امروزه کارگاهها نيز مانند ساير بخش ها مدرن شده و با استفاده از تکنولوژي هاي روز دنيا سعي در آموزش خياطي به روش نوين مي نمايند .





1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

کارگاه خياطي





محل اجزا :

استان


شهرستان


بخش


روستا
























1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

کارگاه خياطي يکي از مشاغلي است که در زمينه آموزش شغل به هنرجويان فعاليت مي کند ، اين طرح مي تواند در دراز مدت بسياري از مشکلات اشتغالزايي را در قشر خاصي برطرف نمايد . توليد البسه در کارگاهها و ارائه آن به بازار مي تواند کسب و کار خوبي را براي متقاضيان فراهم نمايد .



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

خودکفايي ، شکوفايي صنايع ، اشتغالزايي قابل توجه ، سوددهي مالي و بسياري موارد ديگر از موارد مفيد بودن طرح براي جامعه ميباشد و همچنين نشان دادن اين مطلب که طرح و ايده نو و خلاقانه هميشه مي تواند باعث موفقيت باشد.





تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

از آغاز پيدايش انسان ، همواره چگونگي پوشش و نجات او از سرما مطرح بوده است. مصريها نزديک به ???? سال پيش هنر ريسندگي و بافندگي پنبه را آموختند و چينيها با پرورش کرم ابريشم در حدود ???? سال پيش مشکلات پوشش خود را حل کردند. در سده هفدهم دانشمند انگليسي به نام رابرت هوک "Robert- Hooke" پيشنهاد کرد که مي‌توان الياف را با توجه به شيوه‌اي که کرم ابريشم عمل مي‌کند توليد نمود.پس از آن ، يک بافنده انگليسي به نام لويزشواب Lois- Schwabe توانست الياف بسيار ظريف شيشه را با عبور شيشه مذاب از منافذ بسيار ريز تهيه نمايد. پس از چندي ، ساير دانشمندان موفق به استخراج سلولز چوب و در نتيجه توليد الياف شدند در سده‌هاي هجده و نوزدهم، همراه با انقلاب صنعتي ، رسيدگي و بافندگي مبدل به تکنولوژِي تهيه پارچه از الياف گوناگون طبيعي و مصنوعي شد.

نساجي و پارچه بافي و خياطي و خياطي يکي از صنايعي است که از دوره هاي بسيار نخستين مورد توجه انسان قرار گرفته ، ايجاد صنعتي براي توليد پارچه ها و استفاده در توليد پوشاک مودم از قديم رايج بوده است ، با گذشت زمان و پيشرفت تکنولوژي کارگاه ها و کارخانه هاي نساجي و پارچه بافي و خياطي و خياطي نيز پيرفت کردند و اين پيشرفت در زمينه هاي تنوع توليدات ، رنگ و کيفيت توليد و نحوه توليد بوده است ، اين طرح در استان در چندين مرحله اجرا شده است ، چند مورد از موارد اجرا شده اين طرح هم اکنون وضعيت اقتصادي مناسبي ندارد ولي موارد نيز هستند که داراي وضعيت اقتصادي مناسبي هستند .



وضعيت مختصر اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي محل اجراي طرح :

محل اجراي اين طرح شهر قزوين است که به دليل دارا بودن امکانات صنعتي و شناخته شده بودن يکي از موقعيت هاي مناسب اجراي طرح در کشور ميباشد ، وضعيت اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي مناسب و متناسب با طرح يکي از عوامل انتخاب اين محل براي اجراي اين طرح است .



برخي از آموخته هاي هنرجويان در کارگاه :

مقدمات تکميل کالاي نساجي

تمام پارچه‌هاي نساجي پس از خروج از سالن بافندگي کم و بيش داراي مقاديري ناخالصي و عيوب مي‌باشند. لذا لازم است به منظور آماده کردن پارچه براي عمليات تکميل اصلي آنرا تحت عمليات مقدمات تکميل قرار داد. مانند توزين و متراژ پارچه ، کنترل عيوب پارچه ، گره گيري ، رفوگري و گرفتن ناخالصيها بخصوص در مورد پارچه‌هاي پشمي که داراي ناخالصيهاي سلولزي و خرده چوب و ... مي‌باشد.







آشنايي با پارچه ها

جلسه اول معرفي روش و آشنايي با پارچه هاي مصنوعي، ابريشمي، پشمي، نخي و كتاني و معرفي ويژگيها آنها از روي درجه حرارت اطو و توضيح راجع به راه و بي راه و اريب پارچه هاي مختلف همچنين پارچه هايي كه خواب و يا طرح به يك طرف دارند

پيدا كردن بي راه پارچه ها و نحوه پهن كردن پارچه و طريقه برش پارچه هايي كه بصورت يك لا برش مي خورند .

آشنايي با عملكرد چرخ خياطي سرويس روغن كاري و نخ كردن چرخ و ماسوره و نخ شل براي آماده كردن دوخت بعدي و امتحان دوخت چرخ .



هدف

داشتن اطلاعات اوليه براي كساني كه قصد فراگيري خياطي را دارند آگاهي از تنوع پارچه ها و ميزان حرارت لازم براي اطو زدن آنها طريقه صحيح كار با چرخ خياطي و استفاده بهينه از آن .

براي اينكه دقيق تر با انواع پارچه ها آشنا شويم بهتر است آنها را به ترتيبي كه روي درجات بعضي از اطوها به صورت كلمات فارسي نوشته شده به خاطر بسپاريم.



به طور كلي پارچه ها را به پنج گروه اصلي تقسيم مي كنند :

1. پارچه هاي مصنوعي

2. ابريشمي

3. پشمي

4. نخي

5. كتاني

اولين گروه پارچه هاي مصنوعي هستند كه از مواد مختلف خام و تركيبات پيچيده شيميايي تهيه مي شوند.
چهار گروه بعدي پارچه هاي طبيعي هستند . دو گروه ابريشمي و پشمي منشأ حيواني و دو گروه نخي و كتاني منشأ گياهي دارند.



شناسايي پارچه ها از روي درجات روي اتو

براي شناخت پارچه ها از روي درجات بعضي از اطوها كه به صورت كلمات فارسي نوشته شده اولين درجه كه داراي كمترين حرارت اطو مي باشد ضعيف ناميده مي شود.



درجه 1 : درجه ضعيف

(ژرسه ـ پلي استر ـ پاناما ـ فلامنت ـ سلولز ـ سنتتيک)

براي دو گروه پارچه هاي مصنوعي سلولز و سنتتيک كه الياف آنها با فعل و انفعالات شيميايي بدست مي آيد مناسب مي باشد

از دو گروه ديگر مي شود از پاناما و فلامنت نام برد.

از انواع پارچه هاي نايلون، ژرسه را مي توان نام برد.

از ويژگيهاي اين نوع پارچه ها دوام و بشور و بپوش بودن آنهاست.

اين پارچه ها با حرارت زياد جمع مي شوند، و در مقابل حرارت آتش مانند لاستيك مي سوزند و از آنها گلوله هايي سياه و سفت باقي مي ماند.









درجه 2 :ابريشم مصنوعي

روي اطوهايي كه درجات آن بصورت كلمات فارسي مشخص شده بعد از ضعيف، ابريشم مصنوعي را مي بينم.

درجه ابريشم مصنوعي براي پارچه هايي با الياف مصنوعي كه با رشته هاي طبيعي مخلوط شوند مناسب مي باشد.

اين پارچه هاي خوش حالت كه گروه زيادي از پارچه ها را تشكيل مي دهند دوخت و برشي ساده تر از گروه اول دارند مشهورترين آنها تترون و ترگال مي باشند.

دامن ، مادر الگو

در چهارسايز اصلي، سايز به اضافه 10 نصف دور باسن و سايز منهاي 3 نصف دور كمر. براي برش دامن مستطيلي به طول قد دامن و به عرض 4/1 دور باسن +1 براي پيش و 4/1 دور باسن منهاي 1 براي پشت رسم مي كنيم. از كمر باسن بزرگ را كه نصف سايز مي باشد مي كشيم و سپس نصف آنرا باسن كوچك مي ناميم، 5/3 سانت از پهلو علامت زده با خط كش آستين به باسن بزرگ وصل مي كنيم وسط بالاي دامن سه سانت علامت زده ، براي پيش دو سانت از باسن كوچك پايين تر و براي پشت سه سانت مانده به باسن بزرگ علامت زده و ساسون را مي كشيم. ساسون را مي بنديم و پيش از وسط نيم سانت تا ساسون و پشت را از وسط يك سانت تا درز بغل بصورت منحني خالي مي كنيم. در شخصي دوزي و يا سايزهاي ديگر 4/1 دور كمر را همراه باضافه و منهاي يك و مقدار ساسون در پيش و پشت علامت زده در صورت زياد و كم شدن فاصله تا پهلو با دادن دو ساسون و

يا كم كردن مقدار ساسون فاصله را تا پهلو به حدود 5/3سانت مي رسانيم.
دسته بندی: کارآفرینی » خدماتی و آموزشی

تعداد مشاهده: 1722 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 40

حجم فایل:516 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: