پروژه کارآفرینی سنگ معدن تراورتن

دسته بندي : کارآفرینی » صنعتی
پروژه کارآفريني سنگ معدن تراورتن در 36 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

تراورتن (به انگليسي: Travertine)، نوعي سنگ آهک متخلخل است که از دسته سنگ‌هاي تزييني به شمار مي‌رود. اين سنگ بجا مانده از رسوبات آب هاي معدني غارها يا چشمه‌هاي آب گرم يا از رسوب کف درياها و رودخانه‌ها است که به صورت پهنه‌هاي نسبتا وسيع ديده مي‌شوند. تراورتن داراي رنگ‌هاي متنوع و بافت نواري شکل است که در اثر حضور ترکيبات آهن، کلسيم و ديگر ناخالصي‌ها ايجاد شده‌است. اين سنگ در رنگ‌هاي زرد، قهوه اي، قرمز، ليمويي، خاکستري، سياه و سفيد قابل توليد است.

تراورتن به علت داشتن حفرات، خاصيت عايق حرارتي و صوتي دارد. سنگ تراورتن از مقاومت قابل قبولي برخوردار مي‌باشد. اين سنگ را مي‌توان به ? شکل موج دار و بدون موج برش داد. تراورتن داراي سوراخ‌ها و حفراتي است که بايستي در هنگام فراوري سطح آن پر شود. وجود حفره در تراورتن باعث مي‌شود در هنگام نصب سنگ، ملات سيماني داخل اين حفرات نفوذ کرده و از سقوط سنگ جلوگيري کند.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

سنگ معدن تراورتن









محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که سنگ معدن تراورتن مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي و معدني اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 14 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

تراورتن از جمله سنگ هاي آهکي متبلور است که در اثر تبخير آب بي کربنات کلسيم در چشمه هاي آب گرم تشکيل مي شود. به طور کلي سنگ هاي آهكي داراي بافت متغيري بوده ولي اكثر آنها ريزدانه اند . آنهايي كه درشت دانه هستند متشكل از بلورهاي درشت يا قطعات فسيل اند . انواع ريزدانه قابليت پرداخت بهتري دارند و پايداري آنها در برابر هوازدگي بهتر است .

سنگ هاي آهكي و دولوميتهاي متراكم و همين طور آنهايي كه فاقد ناخالصي اند داراي دوام خوبي هستند ولي دوام آنها از گرانيتها و ماسه سنگهاي متراكم كمتر است . سنگ آهك در ابتدا با فرآيند حل شدن هوازده مي شود . تاثير باران يا آب هاي سطحي ممكن است كند و تدريجي باشد ، اما احتمالا به شكل كاملا غير يكنواخت رخ مي دهد .انواع مختلف سنگ آهك متراكم و سخت داراي جذب آب پايين ( كمتر از دو درصد ) هستند ، اما در انواع ديگران با چگالي كمتر كه به عنوان سنگ ساختماني نيز قابل استفاده اند ، جذب آب بيشتري حدود چهار تا دوازده درصد نيز ديده مي شود.
سنگ تراورتن ؛ متخلخل ولي داراي مقاومت خوبي است و به رنگ هاي متفاوتي يافت مي شود که برخي از آنها به دليل کيفيت بالاي رنگ ؛ منحصر به فرد بودن و ساير مشخصات فيزيکي و بصري ؛ طرفداران بسياري در داخل و و نيز در خارج از کشور دارد.به طور حتم شناخت انواع اين سنگ که به نوعي بومي کشور ما نيز محسوب مي شود ؛مي تواند بسياري از ما را در انتخاب مصالح مناسب ياري رساند.



معادن تراورتن توفارقان(آذرشهر)

تراورتن سنگ رسوبي کربناته­اي است که در محل چشمه­هاي آهک ساز تشکيل مي­شود که اگر اين سنگ از بزرگي و پيوستگي لازم برخوردار باشد مي­تواند به عنوان سنگ تزئيني و نما براي ساختمانها بکار رود. شرايط زمين شناسي لازم براي ايجاد چشمه­هاي تراورتن ساز در بسياري از نقاط آذربايجان فراهم است. براي مثال هم اکنون چشمه­هاي تاپ تاپان توفارقان در حال تراورتن سازي هستند، يا چشمه­هاي تراورتن ساز و توالي هاي تراورتن در شهرهاي صوفيان، مرند، اروميه، هشترود، جلفا و... را مي­توان نام برد. تراورتن توفارقان بعلت داشتن رنگ قرمز و ليمويي، از تراورتن هاي کميابي است که مشهوريت جهاني دارد. صدها سال پيش، در ساختمان آثار تاريخي آذربايجان نظير ارک و گوي مچيد(مسجد کبود)، از سنگهاي معادن توفارقان استفاده شده است. همچنين سنگ نماي ساختمان" اپراي ملي شهر جنوا" در ايتاليا، سنگ نماي ساختمان "هتل کاخ ژاپن" که از بزرگترين و مشهورترين هتلهاي ژاپن است، سنگ نماي ساختمان "موزه ملي تاريخ" در برلين و... از تراورتن توفارقان مي­باشد.

مجتمع معدني توفارقان در جنوب و جنوب غربي شهرستان توفارقان جاي دارد و در حقيقت ناحيه کوهپايه­اي آتشفشان سهند است. مهمترين آبادي هاي مجتمع معدني توفارقان عبارتند از: - روستاي داش کسن که در 16 کيلومتري توفارقان قرار دارد. – ناديلو در سه کيلومتري توفارقان – دستجرد در شش کيلومتري غرب توفارقان واقع شده و شمالي ترين گوشه محدوده را در بر مي­گيرد. – کلوانق در 500 متري شمال غرب کيلومتر 10 جاده توفارقان- عجب شير واقع است. راه آهن تهران- تبريز در غرب ناحيه، کم وبيش، مرز آن است. بنابراين، مجتمع معدني ميان دو راه اصلي کشور، راه آهن در غرب و جاده تبريز- قوشاچاي در شرق جاي گرفته است. ايستگاه راه آهن "شهر امين" نزديک روستاي داش کسن ساخته شده و ايستگاه توفارقان کمي دورتر از روستاي دستجرد واقع است. در مجتمع معدني توفارقان کهنترين سنگهايي که وجود دارد سنگهاي آهکي سازند لار با سن ژوراسيک است. فعاليت سهند از زمان ميوسن آغاز شده و تا کنون به صورتهاي مختلف ادامه داشته است.

چشمه هاي آب معدني و آهکساز کنوني، که گرداگرد کوه وجود دارند، نشانه هاي فعاليت زمان خاموشي آن است. تراورتن هاي گستره توفارقان به صورت لايه هاي کم وبيش افقي به طور دگر شيب روي سنگهاي کهنتر تشکيل شده اند. چشمه هاي فعال با آبدهي بيش از 2 ليتر در ثانيه و هم اکنون در حال ساختن تراورتن مي باشند. رنگ قرمز تراورتن هاي توفارقان که کم نظير ترين تراورتن جهان است بعلت وجود مقدار کمي اکسيد آهن مي باشد.



ويژگيهاي سنگ تزييني توفارقان

تراورتن

در گستره توفارقان و در سطحي افزون بر 150 کيلومتر مربع، از قيرميزي گؤل تا کرانه درياچه اروميه، پوششي از تراورتن ديده مي­شود که بر پايه ويژگيهاي صوري و اسامي روستاهاي مجاورشان نامگذاري شده­اند.



1- تراورتن گردويي:

در معادن ناديلو، تراورتن ويژه­اي وجود دارد که به علت ساخت موجي شکل لايه­هاي تيره و روشن آن مانند پوسته تنه درخت گردومي باشد. نوارهاي قهوه­اي روشن و تيره از کربنات کلسيم آهندار به ضخامتهاي مختلف ميلي متري تا سانتي متري دارد. وجود اين نوارهاي تيره و گاه موجي در زمينه خاکستري روشن، سفيد يا کرمي، نمايي به سنگ داده که مانند چوب گردو شده است. ميزان ذخيره قطعي اين تراورتن1412 و ذخيره احتمالي آن 3300 هزار تن است.



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل سنگ معدن تراورتن

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز سنگ معدن تراورتن به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش معدن و سنگ هاي معدني نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين معدني از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنعتی

تعداد مشاهده: 1202 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 36

حجم فایل:548 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: