پروژه کارآفرینی تولید کارامل(به ظرفیت 800 تن در سال)

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد کارامل(به ظرفيت 800 تن در سال)در 30 صفحه ورد قابل ويرايش


1 مقدمه :

کارامل رنگي است خوراکي، که بطور طبيعي در بسياري از ميوه ها، و ضمن پخت و پز در بسياري از مواد غذايي به وجود مي‌آيد همچنين اين رنگ از کارامليزاسيون شکر نيز به دست مي‌آيد. اين ماده ابتدا مايع بوده و کم کم سفت مي‌شود . اين رنگ آشنا و چشم نواز، در غلضت هاي مختلف، رنگ هاي زرد روشن تا قهوه‌اي تيره را ايجاد مي‌کند. رنگ خوراکي کارامل، مصارف گسترده در صنايع غذايي و دارويي دارد که از آن جمله اند:

- نوشابه سازي (کوکا کولا) - سرکه سازي

- توليد ماءالشعير

- توليد نان و شيريني

- کيک کارامل

- توليد فرآورده‌هاي گوشتي

- توليد انواع سُس

از کارامل خشک در مخلوط‌هاي خشک استفاده مي‌شود. بيشترين مقدار کارامل در تهيه نوشابه‌هاي کولادار و محصولات نانوائي مصرف مي‌شود.





1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد کارامل



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد کارامل مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي توليدي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.







1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 12 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :





رنگ کاراملي :

به منظور بررسي رنگ ملاس چغندر قند و امکان جايگزيني آن با کارامل مصرفي صنايع غذايي، به ويژه نوشابه سازي، مقداري از ملاس رقيق شده، پس از تنظيم pH، از يک ستون رزين آمبرلايت به عنوان رزين جاذب ترکيبات رنگي گذرانده شد، و رنگ آن به کمک الکل اسيدي جدا گرديد. بيشترين درصد جداسازي (76.3%) در شرايط ميزان رقت ملاس برابر با 10 درجه بريکس و مقدار رزين برابر 150 ميلي ليتر به دست آمد. حلال جداسازي، و رنگ جامد به کمک تبخير توسط خشک کن تصعيدي توليد شد. ويژگي هاي رنگ توليدي از جمله قابليت حل، ميزان خاکستر، قند و قدرت رنگ دهي تعيين گرديد. هم چنين، پايداري رنگ توليد شده در شرايط مختلف، از جمله pH هاي اسيدي، دما و نور مورد بررسي قرار گرفت. علاوه بر آن، شاخص هاي کمي محلول رنگ به کمک دستگاه هانترلب تعيين شد.

رنگ توليدي با کارامل مورد مصرف در نوشابه سياه زمزم مقايسه شد، و ملاحظه گرديد که طول موج حداکثر جذب در آنها تقريبا يکسان است. هم چنين، از نظر حساسيت به تغيير pH نيز کاملا مشابه بودند. نوشابه هاي توليد شده با رنگ توليدي و کارامل، از نظر انبارداري در شرايط مختلف دما و نور نيز با يکديگر مقايسه شدند، و مشخص شد که رنگ توليد شده بسيار مناسب تر است. به طور کلي، نتيجه گيري شد که رنگ توليدي جانشين بسيار مناسبي براي کارامل وارداتي در توليد نوشابه هاي گازدار سياه رنگ مي باشد.

پودر رنگ توليد شده به عنوان جانشين بخشي از پودر کاکائو در توليد شيرکاکائو نيز به کار رفت. آزمايش هاي تشخيص حسي نشان داد که مي توان به ميزان 20% پودر رنگ توليدي را جانشين پودر کاکائو نمود.

کارامل توليد شده از ملاس از نظر بهداشتي کاملا سالم است. ارزيابي اقتصادي نيز براساس هزينه هاي ثابت و متغير و قيمت فعلي ملاس انجام شد، و قيمت توليد هر گرم رنگ حدود 10 ريال برآورد گرديد. بنابراين، توليد کارامل از ملاس کاملا اقتصادي است.





مجوز هاي قانوني :

تعريف: جواز تاسيس مجوزي است که جهت احداث ساختمان و تاسيسات بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه فعاليت هاي توليدي بخش سازمان صنايع صادر ميگردد.



مراحل صدور جواز تاسيس :

1- پذيرش درخواست متقاضي صدور جواز تأسيس فعاليتهاي صنعتي و تكميل پرونده توسط مديريت سازمان سازمان صنايع شهرستان .

2- بررسي پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهاي سرمايه گذاري در واحد صدور مجوز مديريت سازمان صنايع .

3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضي .

4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسي ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهاي موجود ، طرحهاي تيپ و تجربيات كارشناسي و ارجاع پرونده به مديريت .

5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد کارامل

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد کارامل به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش توليد نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1973 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 30

حجم فایل:842 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: